De raadsel... in dutch.

Publié le par Miteny

Ik neem een wetenschappelijke benadering, een objectief oogpunt aan. Ik neem de bestaan van iemand niet aan. Mijn vraag is: Wat is noodzakelijk bijgevolg dat de pijn (1) verschijnt (bestaat) ?

(1) De eerste vraag is inderdaad meer generaal: wat is noodzakelijk bijgevolg dat de kennis van het bestaan van dingen verschijnt ? Het gevoel van de pijn is hier een voorbeeld. Tenminste een levend dat is “staakte” door een traumatiserende gebeurtenis. Natuurlijk. Maar is het voldoende ?

Duidelijk… NO. Een bekende Franse filosoof, Meneer La Palisse , zei inderdaad: voor elk een onder ons, de pijn wordt door een lichaam enkel geproduceerd: zijn lichaam. Inderdaad een lichaam in leven (en in goede gezondheid) gestaakte is NIET voldoende te maken “deze zekerheid om slecht te hebben” verschijn. Zo dat een ander ding noodzakelijk (elementaire logica) is. Ja, maar WAT ?

Een beton, doel en klaar op antwoord is vereist. Te antwoorden “de geest!” of “het geweten” is onvoldoende omdat de geest (of geweten) door het lichaam wordt aangenomen geproduceerd te worden (die duidelijk betekent dat indien een lichaam, de geest of het geweten bestaat, bestaat). De antwoord die op God, superieure geest, roepen, zijn niet aangenomen (te veel gemakkelijk is het mijn antwoord!).

Publié dans Archives 2006-2009

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article